Nap

A napfény az éltető energia forrása. Életre serkenti a növényeket és más élőlényeket, részt vesz a szervezet D-vitamin-termelési folyamatában, ami szintúgy szükséges az élethez, a jó egészség és lelki állapot megőrzéséhez.

A bőr számára azonban a közvetlen napsugárzásnak való kitettség nem előnyös. Az UVA-sugárzás felgyorsítja a bőr öregedési folyamatát, káros hatással van a kollagénrostokra, amelyek legyengülve ráncokat és a bőr feszességének elvesztését okozzák. Az UVB-sugárzás a felhám felső rétegeire koncentrálódik, napégést, irritációt és bőrpírt okoz.

A napsugárzás égési sérülések és bőrrák kialakulásához is hozzájárulhat. Ez azonban nem jelenti azt, hogy le kell mondanod a tengerpartról és a gyönyörű barnaságról. A megfelelő védőkozmetikumok segítségével élvezhetjük a nyaralás örömeit, védve a bőrt a túlzott UV-sugárzás negatív hatásaitól.

A melanin, a bőrben található pigment természetes módon védi a bőrt a napsugárzástól. Hatására jelenik meg a barnaság. Ha túl sok ideig vagyunk a napon, égési sérülések keletkezhetnek a bőrön, ami károsítja a sejteket és irritációt válthat ki. Ha a bőr rendszeresen túl sokat van kitéve a napnak, akkor a bőr meggyengül, kiszárad, tartósan elszíneződik és megnő az allergiára való hajlam.

A napsugárzásra a legérzékenyebb a kisgyermekek bőre, akik bőrének védőgátják a természet még csak most formálja. A bőrt napsugárzás ellen védő, gyermekeknek készült termékeknek nagy értékű fényvédőket kell tartalmazniuk: SPF 50+ és olyan egyéb összetevők, amelyek megakadályozzák a bőr kiszáradását. Az SPF 50+ szűrős Lirene Kids naptej vízálló formulájának köszönhetően tökéletes nyaraláshoz a tengerparton vagy a medence szélén. A finom összetevők lehetővé teszik a naptej a baba 7. hónapjától történő használatát.

Azoknak, akiknek fontos a szép, természetes barnaság, észben kell tartaniuk a megfelelő fényvédelmet is. A barnító krémek védik a bőrt a napsugárzás káros hatásaitól, de nem zárják el teljesen, sőt kakaóvaj-tartalmának köszönhetően segítik a barnulás felgyorsítását és az arcszín gyönyörű, aranysárga színének elérését.

A barnító krémek alternatívái a speciálisan kifejlesztett olajok, amelyek bőrpuhító tulajdonságú természetes olajtartalmuknak köszönhetően megfelelő mértékben zsírosítják és táplálják a bőrt, miközben védik a leégéstől.

A mindennapi ápolás során is fontos a bőr fényvédelme. Télen, a városban is éri napsugárzás a bőrünket, mikro méretű károkat okozva benne. A világos fototípusú, azaz sápadt, nagyon világos bőrű és szőke vagy vörös hajú emberek különösen érzékenyek a napsugárzás hatására. A 20-30 SPF-es szűrővel ellátott test- és arckrémek mindennapos fényvédő tulajdonsága hosszabb ideig megőrzi a bőr fiatalságát és feszességét, valamint segítségükkel elkerülhető az UV-sugárzás okozta elszíneződés és irritáció kialakulása. A Lirene laboratórium a napsugárzás elleni teljes védelem érdekében SPF 50+ IR hidrolipid védő arckrémet fejlesztett ki, amely egyedülálló IR komplexumot tartalmaz, amely megvédi a bőrt és a bőrsejtek DNS-ét a káros infravörös sugárzástól.

Ha a napsugárzás negatív hatásai ellen megfelelően védjük bőrünket, hosszú évekig megőrizhetjük fiatalos megjelenésünket.

Minden nap inspiráljuk Önt

Csatlakozzon a Lirene márka közösségéhez